Странно хоби с добри резултати

Странно хоби с добри резултати

Когато хората разговарят с мен, не очакват, да чуят, че хобито ми са билките и начините на лечение чрез билки. Тогава чувам отсреща: „Димитър Белелиев, вие сте добър компютърен специалист и разбирате от Интернет въпросите, но как така тези билки се появиха тук”. Не всичко е техника и технология, казвам си и се опитвам да обясня, че билките са един от последните пристани на естественото здраве. Дори звучи малко глупаво като израз, но фармакологията ни тъпче с прекалено много лекарства, които имат неприятни странични ефекти и привидно създават усещане, че сме излекувани от някакъв проблем.

С билките и билколечението обаче, нещата стоят по друг начин. Те имат дълбок ефект в тялото, собствена система на взаимодействие в организма на човека и щадящи методи, които гарантират поне, че няма да бъдете смазани от странични ефекти. Така и аз бях напълно завладян, когато имах клиент свързан с професионалната ми дейност, който искаше да рекламира билки за лечение на простуда и кашлица. Той директно ми заяви: „Димитър Белелиев, трябва да опитате и вие”. Започнах скептично, но ето ме тук – Енциклопедия на българската народна медицина. За да не звучи пресилено, колегите ми го измислиха, аз просто продължавам здравословната линия.

Хората са скептични и са забравили много неща от близкото ни минало. Но хората хиляди години са се лекували от мощните лечебни свойства на растенията по целия свят. Ние дори имаме наследство от книги, рецепти, описания, всичко, което е необходимо, за да въведем тази практика в живота ни. Разбира се, аз не апелирам целенасочено към тях – напротив. Смятам, че съвременната медицина е достатъчно напреднала , така че да даде отговори на въпроси и да лекувал патология, която с нищо друго не може да се повлияе, или поне така е прието да се смята. Просто ми се иска да дам принос, като застана с името си – Димитър Белелиев, с чудесното хоби на билките билколечението, които дават добри резултати и помагат при множество малки и големи здравословни проблеми.

Leave a Reply