Палетите в бизнеса

admin      0    407 Views

Палетите в бизнеса

Много технологични решения, практични и полезни за хората, за съжаление първо започват от армията. Това изречение може да постави началото и на друг дискурс, но целта тук е да говорим за началото на дървените палети, които днес са символ на сигурното пренасяне и съхранение на стоки и товари по целия свят. Палетите в бизнеса, в индустриална среда, дори като помощ за обикновените хора, влизат в употреба след като американската ,армия по време на Втората световна война ги утилизира като особен помощник в придвижването на механичното оборудване. Това именно началото на толкова популярните днес дървени палети.

Така, на пръв поглед, една елементарна дървена платформа, повдигната на стъпало в основата и снабдена с подходящите слотове за повдигането й, се превръща в един от най-практичните и разпознаваеми методи по света за вдигане на товари, за подреждане, за пренасяне и за съхранение. И до днес има страни, които забраняват вноса чрез дървени палета от Форест Консулт , защото се притесняват от преноса на микроорганизми, които могат да се зародят в дървото. ЕС, който се слави със своята реакция при подобни проблеми засягащи бизнеса, се е погрижил чрез директива, още през 2000-та година, която задължава израбатването на дървен палет, който да е преминал под предпазващо въздействие, наречено „опушване”

Така повечето дървени палети са преминали успешно и в 21 век, като сигурен, практичен и изключително ефективен начин за пренасяне на различни товари с различна тежест. Всеки ги намира и избира според това, каква работа могат да му свършат.

Borsa-paleti.com

Leave a Reply