Ефективна дейност на барокамерата

Ivan      0    567 Views

Ефективна дейност на барокамерата

Полезното действие на барокамера е неоспоримо. Тя осигурява на организма допълнителен кислород, който се подава под определено налягане, по-високо от нормалното.

При бременните жени след сеанси в кислородната камера се наблюдават допълнителни ефекти, а именно:
– значително се понижава повишеното вътречерепно налягане;
– повишава се имунитета;
– увеличава се насищането на кръвта с кислород;
– стимулира се дихателния център.

При нормално протичане на бременността бебето само си осигурява необходимия кислород, но допълнителния приток, осигурен от барокамерата, ще помогне за по-нататъшната адаптация и ще понижи риска от стреса, който изпитват бебетата в момента на раждането.

По този въпрос има специалисти, които не са съгласни, а според тях стресовия период е закодиран в новороденото и то може да се справи без да се облекчава от всякакви достъпни начини.

Барокамерата е ефективна при толкова разпространената хипоксия на плода. Причини за появата могат да бъдат различни заболявания на бъдещата майка. Например, вроден порок на сърцето, захарен диабет или други не изяснени причини. Да се отстрани негативното въздействие на бебето в тези случаи може да помогне кислородната терапия.

Има редица противопоказания за лечение в барокамера при бременност. В периода на износване на бебето не трябва да се ползва кислородната камера при повишено артериално налягане, отит, инфекция на дихателните пътища и клаустрофобия.

Трябва да се отбележи, че както при бъдещите майки, така и при лекарите има различни мнения за ползването на кислородната терапия по време на бременност. Въпреки че процедурите протичат нормално, има както положителни, така и отрицателни отзиви сред бъдещите майки.

Трябва преди всичко да се ползва информацията на лекарите, специалисти в тази област. Показанията, при които може да се ползва барокамерата, са много. Посещение на кислородна камера без лекарска консултация не трябва да се прави. С цел профилактика могат да се проведат до 5 сеанса.

Методите на хипербарната кислородна терапия са успешно приложими както за лечение, така и за профилактика. Курсът на лечение с кислород ще помогне за бързо възстановяване на организма и да се избегнат усложнения след различни хирургични манипулации, а така също и след травми.

Кислородната камера се използва от спортистите след изморителни тренировки, при преумора, стрес и лечение на безсъние. Странични ефекти при кислородната терапия няма.

Leave a Reply