Основни моменти при избор на интериорни врати

Ivan      0    431 Views

Основни моменти при избор на интериорни врати

При избор на интериорни врати основните моменти, на които трябва да се обърне внимание са: размер, външен вид и цена. Вратите могат да бъдат закупени готови или да бъдат направени по поръчка за индивидуален модел.

При поръчка за изработка на необходимата врата трябва да се съобразите със срока на изработката. Обикновено индивидуалните поръчки отнемат повече време.

Добре е да сте решили въпроса с дизайна на стаята, за да поръчате подходящия цвят и модел на вратата. Докато чакате за поръчката си, ще имате възможност да приключите с боядисването на стените и тавана на стаята.

Голямо приложение намират летящите интериорни врати – те са с красив външен вид и лесно се монтират. Напоследък интерес представляват сгъваемите врати.

Те икономисват пространство и предават на помещението съвременна елегантност. Предлагат се в различни модели – прозрачни или матови, едно- или двустранни, с дясно или ляво затваряне.

Ако пространството в жилището ви е ограничено, с дървена преграда може да се усвои свободно, но не използваемо място. Можете да я поръчате в нужния размер.

Сгъваемата врата тим „хармоника” може да разграничи определено пространство. Те заемат малко място, нямат добра звукоизолация.

Съвременният пазар за интериорни врати е огромен. Той може да удовлетвори и най-изтънчения и изискан купувач. Разбира се, всички представени модели ще отговарят на няколко стандартни размера. За не стандартен размер ще ви се наложи да направите поръчка за изработка.

За да намерите надежден производител на интериорни врати ще се наложи да вложите малко повече усилия, защото на пазара има много фирми, но не на всички може да се доверите.

Когато поръчката ви бъде изпълнена от качествен производител, вие ще получите точно вратата, която искате и бъдете сигурни, че само вие ще имате такава.

Интериорните врати могат да бъдат направени от различни видове дърво, в това число редки и скъпи. Такива врати са надеждни, но и по-скъпи от тези от фурнир и ламинат.

Тези по-евтини врати са също качествени, защото фурнира и ламината са качествени материали. Външният им вид е красив и са трайни. Лесно се почистват с препарати, като запазват външния си вид.

Обикновена врата може да намерите на пазара. Тя няма да е скъпа, но ще открие пред вас поле за изява на творчеството ви.

Може да я боядисате, изрисувате или облепите с декоративно фолио, така че да се впише във вашия дизайнерски стил на стаята.

Leave a Reply