Килими за мода или функционални

Ivan      0    436 Views

Килими за мода или функционални

Покупката на килими за вашия дом или офис може да ви бъде натоварваща като се има предвид голямото разнообразие от цветове, влакно, модели и стил. Следите ли модата или избирате функционална постелка за пода, има много значителни фактори, с които трябва да се съобразите при покупката.

Преди да отидете в магазина, помислете за мястото, за което ще правите покупката и от кого ще се ползва.
Ако имате много деца у дома, ще ви трябват устойчиви килими. За голямото жилище са необходими за коридорите, където непрекъснато се преминава, изделия от плътни влакна и тъмни цветове, за да се скрива праха.

Когато изделието е необходимо за офиса, където са само няколко човека, външния вид може да е по-важен от самата функция. В този случай визуално красивия с леки влакна килим, може да бъде добрият вариант.

При наличие на домашни любимци трябва да имате предвид, че някои влакна се чистят лесно и не се износват бързо при непрекъснатото чистене с прахосмукачката.

Няма изделия, чийто влакна да са устойчиви на влага, за това на местата с повишена влага не планирайте постелка.

За някои хора грижите за килимите изглеждат по-трудни, отколкото за други. Помислете си, наистина ли имате желание постоянно да чистите.

Цветът на килима не трябва да е отражение на вашето цветово предпочитание, но да бъде преди всичко практичен. Нужно е да се знае кога да се ползва тъмен, светъл или шарен.

Помислете какво движение ще има по постелката на пода в съответното помещение, за да се съобразите с цвета и до колко може да понася петната. Леките килими са устойчиви на петна, но бързо ще се износват.
Това трябва да се отчита, ако имате домашни животни или от двора се внася непрекъснато прах.

Червеният цвят е отличен избор за всекидневната и коридорите, тъй като неговия тъмен нюанс подхожда за тези места с голямо движение. Червения, като правило, е добър по отношение на износването и при него трудно се виждат петната в сравнение със светлите нюанси.

Стаите, които са добре огрявани от слънчевите лъчи не са добър вариант за тъмни килими, защото бързо ще променят цвета си.

Бежовият цвят добре се съчетава с белите стени, а също така е в добра хармония и с другите цветове.

Leave a Reply