Как да премахнете минералните отлагания – почистване на домове

Как да премахнете минералните отлагания – почистване на домове

Водоснабдяването е типично за апартаментите и на това място, често се образуват минерални находища.

С почистване на апартамент препарати може да решоте една част от домакинските задължения.

Твърдата вода съдържа високи концентрации на разтворени минерали, обикновено магнезий и калций, които причиняват формирането на варовик на повърхности, които редовно влизат в контакт с такава вода.

Бани, мивки, душове, миксери, чайници и кафемашини – това са места, където можете да се препънете при минерални находища. Тъй като тази утайка се разтваря в редица слаби киселини, в допълнение към търговските продукти за нейното пречистване, може да се използва един от общите домакински продукти, като например лимонов сок или обикновен трапезен оцет. И двете тези природни киселини са евтино и ефективно средство за отстраняване на варовити отлагания , докато те са абсолютно нетоксични, за разлика от потенциално вредните химикали.

Плочки, подове и други повърхности

Оцет и лимонов сок са ефективни почистващи препарати, които могат да отслабят и да отстранят отлаганията от твърда вода от твърди повърхности като плочки и душ стени. Смесете еднакво количество вода и оцет или лимонов сок. С получения разтвор пръскайте зоните с минерално покритие и оставете да се накисват за 15 минути или повече, в зависимост от тежестта на замърсителите. След това използвайте четка с мека коса, за да изтриете всички останали петна, след което изплакнете повърхността с вода.

Кранове, смесители, душове, мивки

За да почистите кранчето от варовик, овлажнете хартиената кърпа в оцета, обвийте го около замърсяването и го оставете за час-два. След това време, почистване на клапан с чиста кърпа, ако плочата ще бъде особено устойчиви, увеличаване продължителността на накисване или poshorkayte пластмасова четка. За да премахнете депозити от кран улей (накрайник) оцет може да се изсипва в малък пластмасов контейнер и се поставя под кранчето за проблемна област потопен в киселина, и закрепване с фолио или пакет.

Премахването на плаката с помощта на лимони също е ефективно. Нарежете лимона наполовина, стиснете едната половина напълно в чашата и леко стиснете другата, така че нейната месеста част да остане недокосната. С получения лимонов сок е възможно да се почистят минералните отлагания по начина, описан по-горе за оцет. Останете останалата половина от лимон в края на миксера, леко го завъртете и го фиксирайте върху него. След известно време лимоновият сок ще свърши своята работа и лесно ще се отървете от плаката. Разберете и някои трикове в почистване на тавани: http://www.sofdom.com/pochistvane-tavani-mazeta-sofia.

 

Leave a Reply