Добро заплащане – качествена работа на хамалите

Ivan      0    387 Views

Добро заплащане – качествена работа на хамалите

Когато започне реализация на идеята за бизнес с хамалски услуги е добре след съставяне ценоразписа на услугите, да се определи и заплата за хамали. След това може да пристъпите към набиране на работници. За тази крачка по пътя на бизнеса трябва да отделите много време и внимание. От хамалите и качеството на тяхната работа зависи целия бизнес.

Трябва да се знае, че задачата на работниците, извършващи хамалски услуги, не се състои само в преместване на товара, но и в осигуряване на неговото пълно запазване. За това трябва да има някакъв баланс между качеството на работата и заплатата. С други думи, не трябва да се правят икономии от работна заплата за сметка на качеството на работа. Може малко да се завишат разходите, но ще разполагате действително с истински персонал.

От качествената работа клиентите ще бъдат доволни, а от това ще имате само полза, защото те ще ви препоръчат на свои близки и познати. Що се отнася до качеството на работата, то до голяма степен се свързва със скоростта на бригадата, с която може да бъде изпълнена поставената задача. Например, ако става въпрос за работа в склад, фирмата осигурява бригада от хамали, която се е специализирала точно в складови дейности. Тук се включва не само разтоварване, а и сортиране, опаковане и маркиране на стоките.

Практиката показва, че именно от съгласуване на действията и оперативност в работата зависят разходите на фирмите, за това да се икономиса от ползване на професионални услуги излиза по-скъпо.
Много фирми, предлагащи хамалски услуги, се договарят да осигуряват периодично хамали на заинтересованите при изгодни условия на сътрудничество.

Ако в миналото работниците пренасят вещите само до квартирата, то сега ситуацията е променена. Сега фирмите за хамалски услуги изпълняват всички необходими работи -„от – до“. Работниците от фирмата всичко опаковат, товарят, а при пристигане на новото място всичко разтоварват, сглобяват мебели, изнасят използвания опаковъчен материал. Освен това като професионалисти те отговарят за запазване на имуществото на всеки етап от преместването и изпълняват своята работа съгласувано и максимално бързо.

При избор на фирма за хамалски услуги се позаинтересувайте от опита на хамалите, за да сте сигурни в качеството на работа, която трябва да бъде свършена по ваша поръчка.

Leave a Reply