Базални импланти и техните положителни качества

Базални импланти и техните положителни качества

Лечението на частично или тотално обеззъбени пациенти вече е възможно и чрез иновативните базални импланти, които ще намерите в специализираните кабинети. Те се различават от другите видове импланти по много неща, за които ще пишем в тази статия. По-важното е да се запознаете с предимствата на този вид качествена оперативна процедура.

Базалната имплантология е иновативен подход, който се прилага при обеззъбени пациенти, сред които пушачи, диабетици или такива са пародонтоза. Техниката на лечение се различава от това, което сте чували до този момент. Базалните зъбни импланти се полагат в най-твърдата зъбна кост, която наричаме кортикалис. По този начин се осигурява стабилност и надеждност.

Противно на хората, които смятат, че базалните зъбни импланти са некачествени, прилагаме следните няколко характеристики, с чиято помощ ще научите за техните положителни качества и вече няма да имате колебание, дали да ги изберете, или не. А ето и въпросните плюсове:

  • По-бързо лечение (до 5 дни);
  • По-евтина оперативна процедура;
  • Подобряване на дъвкателната способност;
  • Край на проблемите с подвижни протези;
  • По-лесна поносимост от организма;
  • Липса на болка при лечебната процедура;

Всичко написано е факт, който може да се провери. Ако чуете нещо различно за този вид зъбни импланти, то информацията ще бъде грешна. Ясно е, че има стоматолози, които се опитват да продадат старите конвенционални импланти, но те вече загубиха доверието на пациентите, поради множеството си негативни качества свързани с инфекции, възпаление и тъй нататък.

Не искаме да изпадаме в подробности, но ще напишем, че има ред причини да се възползвате от базалната имплантология, която идва като естетическо допълнение на ортопедичната хирургия. Базалните импланти станаха стандарт в не една или две европейски държави.

В обобщение

Описахме положителните страни на иновативните базални зъбни импланти. За сравнително кратко време вие можете да получите нови зъби, които ще повишат самочувствието ви и стандарта на живот. Сега остава да посетите специализираните центрове за лечение, където ще ви окажат нужното съдействие. Желаем ви да постигнете, така желаната чаровна усмивка.

Leave a Reply