Избор на яхти за обиколка на света

Ivan      0    457 Views

Избор на яхти за обиколка на света

Изборът на яхти, с които ще прекарвате голяма част от живота си никак не е лесен. Практически трябва да разгледате всички възможности – каталози на яхт клубове, обяви на брокери и собственици. Разбира се, най-напред трябва да се уточни от какъв модел имате нужда. Както е известно яхтите са ветроходни и моторни. Освен това всеки трябва да е наясно с каква цел ще ползва плавателния съд – за състезания, за разходка, за научни изследвания или просто да прекарва основно живота си в него.

След уточняване на яхтената концепция, например, за постоянен живот на борда и пътешествия по различни страни по света, започват да се разглеждат само тези предложения, които отговарят на конкретната насоченост. Големите плавателни съдове вместват голям запас от гориво, вода и хранителни продукти за голям период от време, големи транс-океански преходи. Тези съдове издържат голямо натоварване, имат устойчив и здрав корпус. Това са комфортни яхти за семейство с две деца и приемливи за обслужването в пристанища.

Цената на плавателните съдове се определя от следните параметри: година на производство, модел, размер, състояние и място на продажбата. Продажбата може да бъде от брокер или от собственик. Преди самата покупка трябва да се направи оглед на плавателния съд – както на самото пристанище, така и в морето. За всеки оглед е добре да се попълни протокол за проблемите, за да се уточни как точно ще бъдат отстранени и за чия сметка. След споразумение по всички въпроси и основно за цената се подписва договор за продажба.

Правилният избор на подходящите яхти за постоянен живот на борда е задължителен, защото това е втория дом на новия собственик. Първият им дом е някъде на сушата, но по морето те се срещат все с нови и нови хора, създават се приятелства и се посрещат гости на палубата сред морските ширини. И тук има детска каюта, каюта за родителите – нищо различно от дома на суша, но всичко това е в големите води на океани и морета.

Като посетите каталога на яхт клуб в интернет ще се уверите в изключителните предложения на нови и втора ръка яхти, които изглеждат чудесно и са с добри технически показатели.

Leave a Reply