За добър резултат, добри шумоизолация цени

Ivan      0    358 Views

За добър резултат, добри шумоизолация цени

За да се осигури добро ниво на комфорт както на живот, така и на работа, е много важно да се създаде приятна звукова среда. За решаване на тази задача се използват звукоизолиращи материали на изгодни шумоизолация цени. На строителния пазар те са представени с голямо разнообразие. Това позволява да се направи избор за всяко решение, за всякакви параметри – място за използване, обем на работа, технология на монтиране, както и подходящи шумоизолация цени. Много често материалите за звукоизолация се съчетават с тези за топлоизолация или хидроизолация, което е много практично.

Монтажът на звукоизолиращите материали за стени може и сами да го направите, но е за предпочитане да ползват услугите на професионалисти в тази област. Като се има предвид, че поставянето на някои от материалите е свързано с доста замърсяване, добре е да направите звукоизолацията преди да сте приключили с ремонта.

Има различни видове шум, но основно могат да се обединят в две групи – въздушен и ударен. Въздушният шум се пренася чрез въздуха: викове, разговори, смях, музика. Той попада от съседите през малки пукнатини по стените, а така също през отворени прозорци. Ударният шум са звуците, които се пренасят по стените и плочите. Това са така наречените вибрации и са особено дразнещи и неприятни – ходенето, работата с различни инструменти, удряне на врати, разместване на мебели.

За измерване нивото на шума се използват различни специални средства. Има различни модели такива прибори: от скъпи професионални до битови на достъпни цени. Независимо от цената, принципите на работа на приборите за измерване на шума са еднакви.

Нивото на шума често е високо и заради особеностите на жилището – тънки стени, дупки за електрическите кутии и розетки, чето и редица още причини. Ако звукоизолацията в дома е недостатъчна, доброто решение е специалната звукоизолация на специални шумоизолация цени.

Материалите за звукоизолация трябва да се избират в зависимост от това до колко добър искате да бъде резултата. При равни други условия, особено при еднакви шумоизолация цени, за предпочитане са тези, които имат по-висок индекс на звукоизолация. Коефициент на звукоизолация, индекс на звукоизолация или индекс на намаляване на ударния шум – това са качествени показатели, показващи на колко дБ ще бъде намален ударния шум по стени и плочи.

Leave a Reply