Трапезни маси – предимства и недостатъци

Ivan      0    394 Views

Трапезни маси – предимства и недостатъци

Красивите маси в кухнята или всекидневната, предназначени да съберат семейството около себе си, са отделен свят със собствена атмосфера и уникален интериор. Тези изделия, както всички други мебели, имат различни размери и конструкция. Освен това за производството им се използват различни материали – от масивно дърво, фурнир до стъкло и камък. Стилът на изработка е много различен и е много трудно да се направи правилния избор, да се вземе решение кой вариант най-добре ще се впише в интериора и максимално ще изпълнява своята функция.

Размерите на масите играят най-важна роля при избора им. Трябва размерът да осигурява необходимото място за хранене на всеки член от семейството, да не натоварва стаята и да се разположи максимално свободно. Много производители и онлайн магазини предлагат изделия, отговарящи на тези изисквания. При вероятност да не откриете желания размер и модел, може да си направите заявка за изработка на необходимата ви конструкция. Така вие можете не само да си поръчате вашия вариант, а имате възможност и да си изберете материали, от който да бъде произведена.

От гледна точка на конструкцията се различават стационарни маси и разтегателни. Разтегателните изделия могат както да се сгъват, така и да се разместват много лесно. Има много модели с подвижни елементи. Понякога има допълнителен плот, който осигурява по-голям размер и не заема допълнителна площ.

Всеки материал, който се използва за производство на тези мебели е качествен и има своите предимства и недостатъци. Задачата на купувачът е да избере този вид материал, силните страни на който ще компенсират недостатъците му. Всеки производител с наложено име на пазара се стреми да предложи точно такива модели.

Класически вариант са трапезните маси от естествена дървесина. Тези изделия са надеждни, дълготрайни, екологично чисти и винаги могат да се включат в общия интериор на стаята.
Подходящи и красиви са и стъклените маси. Тези изделия със стъклен плот са удобни за миене и имат висока устойчивост на влага. Овен това те са прозрачни и благодарение на това не претрупват интериора, което е много важно за малките помещения.

Конструкциите с плот от камък или мрамор не са подходящи за всеки интериор, но са уникални по изработка и красота. Характерна за тях е голямата трайност и издръжливост.

Leave a Reply