За какво използваме перисталтични помпи

Ivan      0    471 Views

За какво използваме перисталтични помпи

Перисталтичните помпи са бавно оборотни и се използват за преноса на гъсти, абразивни, вискозни и чувствителни на срязване флуиди. С този вид помпи се трансферират бои, химически продукти, козметични пособия и напитки. Разбира се, това са само една малка част от индустриите, които използват перисталтични помпи, така че прочетете статията докрай.

Това, което различава съвременните перисталтични помпи от всички останали е, че при тях липсват клапани и уплътнители. Изпомпването на течности става посредством вътрешността на работния маркуч. Помпите, които работят при сух режим нямат нужда от запълване на главата с лубриканти. Единственото, което се налага преди първоначалната употреба, е да намажете маркуча с грес. От този момент нататък ще можете да вкарате помпата в експлоатация.

При мокрите перисталтични помпи смазката на външната страна на маркуча е задължителна, както и използването на специален лубрикант. По този начин ще осигурите по-голямо налягане, отколкото при сухите варианти. Прогнозното налягане при мокрите помпи е до 15 bar, което е важна особеност за ползвателите на помпите работещи в мокър режим.

С какво е специална конструкцията на помпите?

• Изпомпването на работните флуиди се извършва с повишено внимание;
• Потребителите имат възможност да работят при сух режим;
• При тези помпи няма уплътнители, клапи и клапани;
• Само маркучът е този, който влиза в контакт с работния флуид;
• Лесно и бързо изпомпване на вискозни и абразивни флуиди;
• Якост, дълготрайност и устойчивост.

От изнесената информация става ясно с какво е специална конструкцията на перисталтичните помпи. Разбира се, ние можем да добавим и още плюсове свързани с изработката и дизайна, но смятаме, че и това ви е достатъчно, за да си изградите мнение за този вид съоръжения.

В заключение
В мрежата ще откриете инструкции за работа с перисталтичните помпи. Освен това можете да видите конкретни оферти и цени, с чиято помощ ще се ориентирате при закупуването на продукта. В тази наша статия акцентирахме върху начините за използване на този вид помпи и се надяваме, че сме били от полза на читателите, които търсят подобен вид технологии.

Leave a Reply