Добри матраци

Georgi      0    527 Views

Добри матраци

Всички се нуждаем от качествен сън. Затова компаниите, произвеждащи  матраци непрекъснато обновяват асортимента си. Освен матраци за леглата на възрастните, на пазара излизат все по-разнообразни добри матраци за детски легла.

Добрият сън е особено важен за детето, затова и изборът на качествен матрак за детското легло е важен.

За детските легла също се произвеждат пружинни, латексови матраци, матраци от мемори пяна.

Специалистите препоръчват за най-малките да се използват матраци с по-голяма твърдост. Това е добър вариант заради бързината, с която се променя скелета им.

Пружинните матраци са обикновено с най-голяма твърдост. Когато избирате матрак с пружини, поинтересувайте се от какъв е броя пружини в матрака. По-големия брой ще гарантира по-голям комфорт, тъй като се постига по-голяма издръжливост и независими опорни точки.

Ако се насочите към матрак с някакъв тип пяна, трябва да знаете, че плътността на пяната повишава качеството на матрака.

Разнообразието от модели добри матраци на пазара може и да ви обърка, но водещата мисъл при избора ви трябва да е факта, че много от децата имат различни алергии. Поради тази причина е добре да се насочите към матраци, които са изработени от противоалергични и естествени материали. Такива могат да бъдат памука, вълната, коприната. Дори и самият матрак да не съдържа тези материали, достатъчно е протектора му да е противоалергичен.

Разбира се, цената на матрака също е от значение. Много родители не са склонни да инвестират голяма сума, защото детето расте бързо и ще се наложи смяната на бебешкия матрак скоро да бъде сменен с нов, по-голям.

Трябва да знаете, че най-висока е цената на матраците от латекс и тези с покет пружини, като на последните цената се повишава с увеличаване боря на покет пружините. Цената на латексовите матраци зависи от това дали латексът е натурален или не.

Матраците от мемори пяна са в средната ценова категория, а с най-ниска цена – матраците с бонел пружини.

Leave a Reply