Как може да се направи смяна на щрангове

Ivan      0    440 Views

Как може да се направи смяна на щрангове

Щранговете са вертикалните и хоризонтални тръби в жилищна кооперация, които свързват абонатната станция с всички етажи. Те се използват за разпределени на топла и студена вода, както и за циркулацията Поддържането им в добро състояние е фактор, който осигурява нормални условия за живот във всяко жилище. В старите кооперации често възникват проблеми, предизвикани от остарелите метални тръби, от които са монтирани щранговете. Това налага смяна на щранговете за решаване на проблемите. За да се постигне това е необходимо решение на общото събрание, защото щранговете са обща собственост.

Професионална фирма за смяна на вертикални и хоризонтални тръби ще се справи бързо и качествено. При едновременна смяна на щрангове услугата струва по-малко, защото фирмите правят отстъпки на основание обема на работа. Смяната на всички вертикални и хоризонтални тръби ще има положително влияние върху всяка от системите – водоснабдяван, канализация и отопление. Питейната вода ще подобри вкуса и цвета си, а налягането към горните етажи ще бъде нормално. Сменените канализационни щрангове ще ви накарат да забравите за запушените канали и вече спокойно ще затворите жилището си за по-дълъг период. На море или на планина вие няма да мислите за пукнати тръби и повредени кранове.

Смяна на щрангове може да се направи и за всяко жилище самостоятелно, без да се съобразявате с решението на останалите съсобственици. За тази цел е добре да се доверите на фирма за ВиК услуги за да не си губите времето за нещо, което не е във вашата компетентност. Майсторите за кратко време, но много внимателно и отговорно ще отстранят старите тръби, ще почистят всичко и ще поставят новите.

Обикновено се ползват полипропиленови тръби, които се характеризират с много добри качества. Теса с гладка повърхност, което не позволява да се задържат отпадъци, леки са и се работи лесно с тях, не корозират. За всеки щранг в зависимост от предназначението му се определя най-подходящия вид тръба. Някои от видовете понасят много добре голямата разлика в температурите, а други са устойчиви на химическите препарати за почистване. Наред със смяната на щрангове се поставят и спирателни кранове на всеки щранг, с което се улеснява работата по него и системата, която обслужва.

Leave a Reply