Когато се налага ползване на пробиотик за деца

Ivan      0    425 Views

Когато се налага ползване на пробиотик за деца

Често се налага при децата, особено до три годишна възраст да се приема пробиотик за деца. Причините са ясни – появило се в нов свят за него, бебето трябва да се приспособи към това. По-късно когато започват да се включват различни сокове и храни към храненето му се получава запек или диария и пак се налага ползване на био препарат.

Пробиотик за деца се назначава за да се нормализира работата на стомашно-чревния тракт. Живите полезни бактерии, които попадат в червата потискат развитието на патогенните и по този начин подпомагат работата на червата. Те обаче също са затруднени в развитието си и за да се развиват нормално им се създават съответните условия. Това се постига с пребиотик – комбинацията пробиотик и пребиотик се намира в синбиотика.

При спиране на кърменето много често се налага да се ползва пробиотик за деца, защото този процес е съпроводен с различни проблеми в храносмилането и отделителната система на детето. В детската градина и в училище се предлага храна, която е различна от домашната. Децата често реагират на тази промяна с проблеми в стомашно- чревния тракт. Отново за помощ се ползва био препарат.
Ползването на пробиотик за деца е задължително при прием на антибиотици. Антибиотиците наред с патогенната микрофлора унищожават и част от полезната, което налага тя да се възстанови.

Към приема на био препарат за деца трябва да се подхожда много внимателно. Не трябва да се забравя, че това не е медикамент за лечение, а само помощно средство за подпомагане бързото оздравяване. Всеки един препарат се взима по точно определената схема и доза от лекуващия лекар. Спазването указанията на лекаря са задължителни. Не трябва да се нарушава и определената продължителност на ползване.

Изискванията за съхраняването на всеки био препарат са посочени в листовката към него. Винаги трябва да се чете тази придружаваща листовка и посочените в нея условия за съхраняване, срок на годност и винаги да се спазват.

За допълнителна информация за предлагания пробиотик за деца може да разгледате в интернет различните сайтове на онлайн магазините за хранителни добавки. В тях са посочени различни пробиотици, включително и такива за деца с информация, която да бъде задоволителна.

Leave a Reply