Когато управлението е в ръцете на професионален домоуправител

Ivan      0    524 Views

Когато управлението е в ръцете на професионален домоуправител

Професионалното управление е най-доброто решение за стопанисване на общата собственост в големите жилищни кооперации. Това може да се осигури само със заплащане на определена такса за желания пакет услуги. Задълженията на професионалния домоуправител са да спазва и прилага закона за етажната собственост.

В резултат на това в кооперацията ще има нужната тишина, спокойни междусъседски отношения, а това е възможност за създаване на добри условия за живот във входа. При заплатена пакетна услуга вие ще имате чисти стълбище и мазе, осветлението ще работи, защото всички сметки ще бъдат платени.

Професионалният домоуправител води домовата книга, събира пари за всички общи такси, отчита прихода и разхода, свиква общо събрание на собствениците за решаване на неотложни въпроси, свързани с общата собственост. Проблемите са различни – смяна на дограма, на щрангове, входна врата, направа на топлоизолация, ремонт на покрив. За всичко това трябва да се вземе решение от общото събрание, защото всички услуги се заплащат общо.

Преди всичко платеният управител разполага с цялото работно време за вашите проблеми, защото това са неговите задължения. При него няма как да се каже, че времето му недостига, защото е преценено до колко той е в състояние да се справя с всички проблеми и тогава е назначен на позиция професионален домоуправител.

Хубавото е, че при ползване на професионално управление човекът е външен и това му позволява да бъде обективен към всеки един собственик. Това е качествено предимство, защото всеки получава заслуженото в зависимост от нарушенията на правилника за вътрешния ред, както и закона за етажната собственост.

Липсата на кандидати да се занимават с общите проблеми във входа създаде условия за професионалното управление. Така се оформи професията професионален домоуправител, която решава така неотложните мероприятия в жилищните кооперации. Тази услуга се ползва срещу заплащане на определена такса, която отговаря на съответния пакет услуги.

Разгледайте различните предложения в интернет. Запознайте се с цените на пакетите услуги и какво включват. Изберете подходящата за вас фирма и си решете въпроса с управлението на етажната собственост. Както сами знаете проблемите на етажната собственост са много и то натрупвани с години. Професионалният домоуправител е вашето бъдеще, което ще вкара ред и дисциплина във входа.

Leave a Reply