Изхвърля стари мебели и килими

Изхвърля стари мебели и килими

Питате се как да се отървете от миризмата на стари мебели?

Веднага ви казваме има прости средства за решаване на проблема, а когато и те не работят, лесно може да си наемете бригада за изхвърляне на старите неща. Това е фирма чистота.com.

С времето всички мебели започват да излъчват аромати, които невинаги изглеждат приятни. Как да се отървем от миризмата на стари мебели, без да прибягваме до такива радикални мерки като променяме положението в апартамента, интересува много домакини.

Има много прости инструменти за грижа за интериорни предмети, след прилагането, на които миризмата на запушване ще престане да излиза от мебелите. Най-често старите мебели миришат заради развитието на колонии от бактерии или гъбички в тях. Това се дължи на факта, че скрин, шкаф или диван за дълго време са били в лошо вентилирани помещения с високо ниво на влажност. Ако активността на микроорганизмите не доведе до разрушителни последствия за обектите, тогава ситуацията може да бъде коригирана с помощта на самостоятелно приготвени антисептици.

Редовното проветряване на помещението ще предотврати миризмата на стари мебели.

След като ги използвате, трябва да спазвате няколко прости правила:

Редовното проветряване на помещението за предотвратяване появата на неприятни миризми.

Периодично отваряйте вратите на шкафове, маси, скринове и др.

Необходимо е да се осигури свободното движение на въздуха във вътрешността.

Разбира се, по-добре е да се елиминира причината за повишаване нивото на влажност в помещението, но за това е необходимо да се отделят мебелите от стените.

Не допускайте натрупване на прах върху мебелите, които също могат да бъдат източник на миризма. Мебелите се нуждаят от систематично почистване. И докато килимът може да се изпере, за мебелите остава полусухо почистване!

Хлорирани продукти, оцет и калиев перманганат

Помага за премахване миризма от мека мебел;

Унищожаване на миризма, чрез сорбенти;

Мебелна обработка със самостоятелно приготвен спрей

Хлорирани продукти, оцет и калиев перманганат

Връщайки се към темата за домашните антисептици е невъзможно да не споменем препарати на основата на хлор, предназначени за избелване. Такива могат да се разтворят във вода в съотношение 1: 5. Препоръчва се обработването им на незабележими места, тъй като хлорните съединения допринасят за избледняване на повърхността. Хлорираните продукти трудно могат да се използват при мека мебел, чиято тапицерия може да загуби оригиналния си цвят.

Оцетът ще помогне да се отървете от миризмата на стари мебели

Въпреки това, обработката им доста ефективно освобождава повърхността от микроорганизми и миризмата, която ги придружава, но не трябва да разчитате изцяло на чудотворните свойства на хлорираните съединения. Импрегниране на дървения масив с тях не си струва. Хлорните пари не проникват в по-дълбоките слоеве на обработвания материал и водата, която е влязла в тях, може да предизвика по-активно развитие на микрофлората.

Съвет! Отърви се от миризмата на стари мебели и килими като изхвърлите всичко старо от дома. Цена за почистване на мазета може да научите, проследявайки линка или като се обадите директно във фирмата.

Leave a Reply