Римски щори по ваш избор

Ivan      0    421 Views

Римски щори по ваш избор

Докато сме у дома, най-вече прекарваме време на мека мебел пред телевизора, криейки се в уютен здрач, което не е възможно без обикновени завеси. Любимият дом не е просто апартамент, където можете да се отпуснете след работа, да вечеряте и да спите, това е мястото, където човек се чувства комфортно и може напълно да се отпусне, забравяйки за други проблеми. Без най-обикновените завеси не е възможно да се отървете от погледите на минувачите, ослепителните лъчи на слънцето, така че дори и най-простата завеса е много ефективна защита и ви позволява да създадете външния вид на стаята.

Ако обичате само най-модерните, тогава римските щори са вашият избор! Простотата и минимализмът на тези завеси отговаря на всички характеристики, те са лесни за производство, както и за употреба, плоски панели са, разделени на равни части, всяка от които съдържа хоризонтален плътен елемент за твърдост и поддържане на правилната геометрия.

Римските шори се повдигат с помощта на контролен кабел или дистанционно управление. По правило, те се правят по размер на прозореца, за да се поберат в него, като се използват декоративни тъкани, изработени от лек и плътен материал. В зависимост от размера на прозореца, римските щори могат да бъдат сглобени от две, три, четири или повече части. Долната част на щората може да бъде украсена в зависимост от вашето въображение или може просто да остане под прав ъгъл.

При закупуване на римски щори, винаги възниква въпросът, как да изберем правилната тъкан. И не е лесно да се направи такъв избор, тъй като огромния избор от материали, цветове и нюанси, рисунки и т.н. го затрудняват. За начало е добре да се реши за коя стая ще купувате римски щори, например, класически плътни от кадифе завеси с големи гънки са подходящи за хола, но за детска стая такива завеси са абсолютно неподходящи, по-добре е да се появява светлина и без излишни украшения.

Вторият вариант е да се вземе предвид времето на годината, защото все още трябва да се придържате към сезонността в текстилния интериорен дизайн. За пролетта и лятото, проветриви и гладки, светли цветове са подходящи, а за есента и зимата те са плътни, с ясно изразена текстура, на тъмен нюанс.

Leave a Reply