Разлики между аранжор и синтезатор работна станция

Radko      0    561 Views

Разлики между аранжор и синтезатор работна станция

Много начинаещи музиканти, които все пак имат познания в клавирното изкуство често се объркват какви са разликите между аранжора и работната станция. Това са два вида клавишни инструменти, които имат своите специфични приложения в музикалното творчество и следователно има разлики между тях. В този текст ще разгледаме съществените такива.

 

За да разберем по-добре разликите, можем да започнем с приликата. И двата инструмента имат изключително разнообразие на функции, ефекти и възможности. При работната станция обаче, от чисто звукова гледна точка, възможностите са повече.

 

Аранжорът е създаден, за да свърши много конкретна работа на клавиристи, които имат ограничени възможности на сцена. Тоест аранжорът може да замести липсата на един, двама музиканта в една група или дори да се пригоди за солово изпълнение на един клавирист. Аранжорът позволява да правите сами ударна секция, бас секция, брас линия, ритмични секции с акорди. Изобщо можете да изградите цял акомпанимент за вашите музикални изяви.

 

Работната станция в зависимост от нейното предназначение и цена предоставя изключително разнообразие от функции и безброй синтезирани звуци. Като обикновено имат и процесорна част в своята структура, за да може след като сте композирали музикално творчество, да можете да го обработвате онлайн. Някои от функциите на аранжора се припокриват от работната станция, но втората има повече вариативност в оформянето на звука.

 

Развитието на музикалната техника и инструменти обаче даде възможност за създаването на хибридни клавишни инструменти, които са едновременно работна станция и аранжор. Те са обикновено много по-скъпи и имат много добро качество на звука.

 

При всички положения, когато избирате аранжор или работна станция, трябва да се съобразите с бюджета, с който разполагате; трябва да прочетете внимателно техническите данни на моделите, които ви интересуват. Също така преценете вашите технически възможности дали ще сте способни да се справите със комплексността на по-новите модели. Ако си изкарвате прехраната с музика, правилният избор от съществено значение за развитието ви като музикант.

Leave a Reply