Какво да сложим в куфара, когато тръгваме за Исландия

Georgi      0    707 Views

Какво да сложим в куфара, когато тръгваме за Исландия

Сигурно ви е трудно да прецените какво да сложите в багажа си на предстоящата екскурзия Исландия. Не гобете време и усилия да разпитвате. Ето най-подходящото, което е добре да вземете на пътуването.

Исландия в действителност има само два сезона, студено лято и студена зима. Лятото тече през юни, юли и август, и въпреки че май и септември може да се нарече пролет и есен, все още трябва да се обличате като за зимата.

Исландските зими обикновено са около 0 ° C, въпреки че температурите варират между -10 ° C и + 10 ° C. Истинска изненада е за много хора, че Исландия не е невероятно студена, поне не толкова студена, колкото подсказва името. Колкото и да е странно, исландският вятър е най-бурният фактор на исландската зима. Дали това е лек бриз или истинска буря, поривът тук не е невероятен. Въпреки че Исландия всъщност не е толкова студена, вятърът може да бъде силен и смразяващ, което позволява температурите да се усещат много по-хладни от тези, които се в действителност.

Ето защо винаги се препоръчва да носите със себе си топли дрехи, където и да отидете – няма да знаете на какво е способно исландското време!

Яке, което предпазва от вятър и намокряне. Това е изключително важна покупка. В Рейкявик съществуват многобройни магазини, които продават качествени връхни дрехи, предназначени да издържат на суровите исландски условия.

Шалчета и чорапи от вълна  Няма нищо по-лошо на света от студените крака. Вълната е най-добрият материал за топлоизолация, така че не забравяйте да взмете достатъчно чифтове, за да ви топлят през цялото пътуване. Ако планирате пешеходен туризъм или прекарване на продължителни периоди на открито, вероятно ще искате да носите два чифта, което означава, че ще искате двойно по-голям брой чорапи.

Шапка, шал и ръкавици – О, това са много повече от модерни аксесоари в Исландия. Всъщност те са спасители, разликата между комфорт и болка.

Дебели пуловери, балсам за устни и бански. Страната има множество минерални извори, СПА центрове и плувни басейни, пълни с горещи вани и сауни. И не искате да пропуснете тази неразделна част от културата на Исландия.

Leave a Reply