Избор на най-добрата количка за новородено

количка за новородено

Избор на най-добрата количка за новородено

Избор на най-добрата количка за новородено – сезон пролет-лято!

Топлите слънчеви дни са най-подходящи за разходка с новородено. Удобството на бебето по всяко време, зависи от това, колко внимателно реагират родителите на въпроса за избор на количка.

Видове детски колички: как да не сгрешим при избора

Разхождайки се по улицата и гледайки майки с колички, бременните жени се ръководят изключително от естетически характеристики. Много често на този етап бъдещата майка се влюбва в някакъв вид модел и е готова да прости всички недостатъци, дори само, за да се гордее с количката на мечтите си. Не позволявайте на модата да ви заблуди, за да не изтърпите следващите месеци с красива, но напълно нефункционална количка.

Целият асортимент от летни колички в магазини може да разделете тук:

Класическа люлка

Идеална е за бебе, родено през пролетта или лятото. Представлява легло с равномерна основа. Такава количка, ще е достатъчно просторна за многобройните опции, предлагани от именити марки.

Доказаните производители, няма да позволят на малкото да страда в жегата, а мама ще може да се възползва от удобствата. Люлката е разположена високо от земята, осигурява удобен достъп до детето, а високите страни и качулката я предпазват от външни фактори.

Количка-трансформатор

Въпреки уверенията на производителите, не е най-добрият вариант за новородени. Сгъваемата облегалка не осигурява достатъчно равномерно място за спане на бебето, а материите, не издържат по отношение на вентилацията. Единственият плюс на трансформаторите е тяхната достъпна цена.

Модулни колички (2 в 1 или 3 в 1)

Те са междуосие, в комплект с люлка, а в случай на 3 в 1 се предлага и столче за кола от категория 0+. Целият този комплект може да се продава като единичен комплект или отделно. Особено удобно е за летните деца, ако има възможност да инсталирате столче за кола в основата. Когато пристигате до местоназначението си, не е нужно да измествате заспалото бебе, просто инсталирайте стола на шасито и може да отидете на разходка в парка или за пазаруване.

Помислете за бъдещето

Преди да купите модулна количка, не забравяйте да инсталирате ходещия блок и внимателно да го проучите. В много модели тази опция изглежда смешна и майките продават количка, без да се разхождат. Ако не ви харесва облика на опцията за разходка, няма смисъл да преплащате и съхранявате ненужни части у дома. Купете си хубава люлка, а след това – количка.

Класическите люлки и кошници от модулните детски колички могат да бъдат закрепени под предпазните колани и да се използват като стол от категория 0. Но въпреки това е по-правилно веднага да купите стол от категория 0+. Той заема по-малко място в кабината и е по-безопасен.

За пролетната-лятна проходимост може да не ви се стори от значение, но ако раждането е преди март-април, вероятно ще ходите с количката в киша, а често и в сняг. Децата, родени в началото на март-април, вече могат да се прехвърлят на вариант за колички за септември-октомври. Когато оценявате междуосието, обърнете внимание на следните характеристики:

Броят на колела – триколесните колички са по-лесни за маневриране. Според някои са по-неудобни при влизане в релсите на рампата и не стъпват добре по стълбите. Вариантите с 6 и 8 колела с двойни колела имат по-добра стабилност и проходимост, но са склонни да се запушват с листа и сняг, а също така невинаги влизат в релсите на рампата. Стандартните люлки с 4 колела маневрират по-лошо, но се качват перфектно на железопътни рампи и скачат на бордюри и стъпала.

Въртящи се предните колела – при много модели са плаващи, което значително улесняват управлението на количката. Малките колела могат да се въртят на 360⁰, а класическите с голям диаметър дава възможност да се завърти само 30-45⁰. Това, обаче е достатъчно за лесно маневриране.

Размер на колелото – колкото по-голям е диаметърът на колелата, толкова по-голяма е пропускливостта. Златната средна за летните модели е точилата да са с голям диаметър, а предните колела с по-малък, но двойни и въртящи се.

Ширината на основата – този параметър определя, дали вашата количка влиза в асансьора. Така, преди да отидете да пазарувате, измерете ширината на отворените врати на асансьора. Стандартният асансьор има отвор с ширина 60 см, но в по-старите къщи вратите може да не се отворят изцяло. Детски колички с основа 57-59 см са включени в асансьорите без проблеми, но триколките може да имат проблеми с това. Основата има голяма ширина за стабилност.

Материал на точилата – надуваемите колела подобряват сцеплението и са полезни, ако планирате да ходите по павета или пътеки с мръсотия. Те, обаче не придават тежест на количката и съществува риск от пробиването. Пластмасовите колела са леки, няма да ги пробиете, но има вероятност да разклатите бебето, дори в най-малките неравности. Междинното положение е заето от колелата с пяна от каучук. Те са достатъчно леки и пружинират малко, изглаждайки подрусването.

Ако се разхождате, преди зимата, може спокойно да купите модели Hauck Бебешка Количка Swift Plus Silver/Charcoal с малки колела. В противен случай е по-добре да помислите за количка подходяща за всички терени.

Leave a Reply