Как да подобрите вашия уебсайт с изкуствен интелект

Как да подобрите вашия уебсайт с изкуствен интелект

Как да подобрите вашия уебсайт с изкуствен интелект

Уеб сайтът е от съществено значение за всеки бизнес или организация. И все пак не е достатъчно да останете конкурентоспособни в претъпканото цифрово пространство. За да се откроите, уверете се, че вашето решение е не само визуално привлекателно, функционално и оптимизирано за потребителско изживяване. Един от начините да постигнете това е да подобрите уебсайта си с изкуствен интелект (AI).

Според доклада на IBM за 2022 г. 35% от компаниите използват AI в бизнеса си, а 53% от ИТ специалистите са ускорили внедряването на AI през последните 24 месеца. Но каква е основната причина за внедряване на инструменти, базирани на AI? 65% от фирмите се възползват от намаляването на ръчните или повтарящите се задачи.

Използването им ограничено ли е до това? Въобще не, казва krasimirsimov.com.

Как да подобрите вашия уебсайт с инструменти за изкуствен интелект

Искате ли да подобрите уебсайта си с изкуствен интелект? Подготвихме 12 вдъхновяващи идеи. Някои могат да се използват на отделни ресурси или да се свържат с вашата платформа чрез API. Но, разбира се, ако бюджетът ви позволява, по-добре е да разработите персонализирано решение за нуждите на вашия бизнес.

  1. Създаване на уебсайт

Ако нямате достатъчно ресурси или умения за персонализирана разработка, решенията, задвижвани от AI, могат да бъдат опция. Въведете основна информация, като предназначение на уебсайта, предпочитан стил на дизайн и тип съдържание – и инструментът, задвижван от AI, ще генерира решение, оптимизирано за потребителско изживяване и функционалност.

Създателите на уебсайтове, задвижвани от AI, могат да бъдат бързи и рентабилни. Те обаче може да не предлагат същата персонализация или гъвкавост като традиционните. Освен това ще имате по-малко контрол върху процеса на разработка.

Популярните решения включват Wix ADI, Bookmark, The Grid, Firedrop и Adobe Dreamweaver.

  1. Оптимизация за търсачки

Инструментите, базирани на AI, могат да анализират моделите на търсене и да предложат подходящи ключови думи за съдържанието на уебсайта. Освен това те изследват плътността на ключовите думи, мета описанията и вътрешната структура на свързване за текстове и alt тагове, заглавия на видеоклипове и описания за изображения и видеоклипове.

Можете да използвате AI SEO, за да подобрите уебсайта си, проследявайки ефективността на стратегиите си и вземайки решения, базирани на данни.

Много задвижвани от AI SEO инструменти са налични днес, включително MarketMuse, Frase, BrightEdge, SEMRush и Ahrefs. Airbnb, Uber и Spotify използват такива решения за оптимизиране на съдържанието и увеличаване на органичния трафик.

  1. Персонализиране в реално време

В допълнение към техническите удобства, AI помага за подобряване на потребителското изживяване. Той анализира потребителското поведение и предпочитания, групови потребители и предвижда техните желания и нужди.

Компаниите създават динамично съдържание, за да предоставят персонализирани продуктови препоръки или персонализирани целеви страници.

Виждали сте тази опция в Amazon, Netflix, Spotify и Airbnb. Тези гиганти предоставят на потребителите съдържание и оферти въз основа на техните интереси, предпочитания и история.

  1. Създаване на съдържание

Докато светът полудява по ChatGPT, нека поговорим за всички възможности, които предоставят инструментите за създаване на съдържание, базирани на AI.

Програми на трети страни като ChatGPT, Articoolo, Wordsmith, Quill и Copy.ai ви позволяват да получавате идеи и да създавате публикации в социални медии, описания на продукти или статии. За превъзходен резултат са необходими ясна постановка на задачите и преразглеждане на текста. Както и да е, можете да получите неочаквани прозрения и значително да ускорите създаването на съдържание.

Решенията, вградени във вашия уебсайт, са по-мощни. Те могат да анализират потребителски данни, модели на търсене и тенденции в социалните медии, за да генерират подходящо и ангажиращо съдържание, което резонира с тяхната целева аудитория. Forbes, CBS, Reuters и Associated Press използват създаване на съдържание с AI за своите уебсайтове.

  1. Онлайн обслужване на клиенти

Задвижваните от изкуствен интелект чатботове са най-добрият начин да осигурите 24/7 поддръжка за обслужване на клиенти, да отговорите на често задавани въпроси и да помогнете на клиентите да навигират в уебсайта. Те използват обработка на естествен език (NLP), за да разберат потребителските запитвания и да предоставят персонализирани отговори.

Това помага да разтоварите екипа за поддръжка и да го превключите към по-предизвикателни ситуации. H&M, Sephora, Lyft, Duolingo и хиляди други компании в различни индустрии вече са усетили предимствата на този подход.

Освен това AI може да анализира отзивите на клиентите, отзивите и коментарите в социалните медии, за да разбере техните настроения и да идентифицира всякакви проблеми или притеснения.

  1. Предвиждане на отлив

Искате ли да предвидите оттеглянето на потребителите? Инструментите, базирани на AI, може да са полезни. Те анализират поведението на потребителите, ангажираността и други фактори, позволявайки на бизнеса да предприеме проактивни стъпки, за да ги задържи, като предлага персонализирани стимули. Освен това AI идентифицира чести излизания на страници или бавно време за зареждане, така че можете да разрешите тези проблеми и да подобрите UX.

Amazon, Netflix, IBM, Salesforce и Spotify използват базирани на AI модели за прогнозиране и намаляване на оттока на потребителите.

  1. Достъпност

Съвременните компании трябва да гарантират, че техните уебсайтове са удобни за всички, включително за хора с увреждания. Инструментите, базирани на изкуствен интелект, включват технология за преобразуване на текст в реч, разпознаване на изображения, гласова помощ, надписи и транскрипции, оптимизиране на цветовия контраст и др.

Например Equal Access Toolkit (IBM) ръководи създаването на достъпно съдържание за хора с увреждания. VoiceView (Amazon) помага на хора с увредено зрение да навигират в продуктите и услугите на компанията. Проектът Euphonia (Google) подобрява разпознаването на реч за хора с проблеми с говора.

  1. Генериране на потенциални клиенти/Събиране на данни

AI анализира поведението и предпочитанията на потребителите, за да идентифицира потенциални клиенти, да оптимизира формулярите на уебсайта и да събира данни за маркетингови цели. Той автоматично отбелязва потенциални клиенти въз основа на тяхната вероятност за реализация, което ви позволява да приоритизирате вашите последващи усилия и да се съсредоточите върху висококачествени перспективи.

HubSpot и Salesforce вече използват инструменти, базирани на AI, за генериране и класиране на потенциални клиенти, идентифицирайки потенциални клиенти.

  1. Анализ на текст/език

С инструментите за изкуствен интелект фирмите подобряват усилията си за анализ на текст/език, като предоставят информация за потребителските настроения, интереси и предпочитания. Освен това можете да проверите вашето копие за граматически, правописни и стилови грешки.

Grammarly, Acrolinx, Google Cloud Natural Language и Amazon Comprehend ще ви помогнат да автоматизирате такава работа.

  1. Дизайн и потребителско изживяване

Нуждаете се от препоръки за оформление на мрежата, цветови схеми и други елементи на дизайна? Или искате да предоставите по-ангажиращо и подходящо потребителско изживяване? Инструментите, базирани на изкуствен интелект, ви позволяват да създадете добър UI/UX или да подобрите съществуващ такъв и да персонализирате дизайна на уебсайта въз основа на потребителските предпочитания и поведение.

Нека AI подобри изживяването на потребителите с помощта на The Grid, Wix, Adobe Sensei, Squarespace или Weebly.

  1. Тестване

AI може да помогне при тестване на уебсайтове, като автоматично идентифицира и докладва грешки и проблеми с производителността. Алгоритмите му могат да симулират потребителско поведение и взаимодействия, за да проверят времето за зареждане, отзивчивостта и функционалността. Освен това използвайте A/B тестване, за да оцените различни версии на уебсайтове, за да видите коя се представя по-добре.

Microsoft, Amazon, Google и IBM вече се възползват от инструментите за тестване, базирани на AI.

  1. Сигурност

И накрая, AI може да определи и предотврати потенциални заплахи за сигурността на уебсайтовете. Той анализира поведението на потребителите, открива възможен злонамерен софтуер или неоторизиран достъп и уведомява собственика на уебсайта да предприеме необходимите действия.

В много юрисдикции фирмите са задължени по закон да защитават данните на своите потребители и да гарантират сигурността на уебсайта. Неспазването на това може да доведе до глоби, правни действия и увреждане на репутацията.

Много големи марки използват инструменти за сигурност, базирани на AI, за да защитят уебсайтовете си от кибератаки. Те включват Cisco, Citibank, Ford, Pfizer, American Express и други.

Резюме

Внедряването на AI инструменти в разработката на уебсайтове се превърна в промяна на играта за бизнеса, осигурявайки им конкурентно предимство. Използвайки базирани на изкуствен интелект решения за задачи като създаване на съдържание, SEO оптимизация, персонализиране и сигурност, можете да подобрите потребителското изживяване и да увеличите вашето онлайн присъствие.

Leave a Reply