Какво представлява хибридният автомобил

Какво представлява хибридният автомобил

Научете как работят хибридите с два режима

Това е вторият режим, който прави разликата – когато хибридната система може да настрои различни моторни функции, за да отговори на много специфични изисквания към превозното средство / задачата / трафика.

Партньорството го прави възможно

Съвместните усилия за инженеринг и развитие между General Motors, Chrysler Corporation, BMW и до известна степен Mercedes-Benz, създадоха системата, известна като двуметров хибрид.

Дестилирана до най-основните компоненти и елементи, тя е система, в която конвенционалната автоматична скоростна кутия с зъбни предавка и ленти и съединители е била заменена с външна подобна черупка, в която има два електрически мотора и няколко комплект http://luboznatelno.eu/index.php/item/228-moskvich и планетни предавки.

Двата режима на работа могат да бъдат описани като режим на ниска скорост, ниско натоварване и по-висока скорост, по-тежък режим на натоварване, който работят като такива:

Първият режим – при ниска скорост и леко натоварване, превозното средство може да се движи само с електродвигатели, само с вътрешно горене (ICE) или с комбинация от двете. В този режим двигателят (ако работи) може да се изключи при подходящи условия и всички аксесоари, както и движението на превозното средство, продължават да работят само с електричество. Хибридната система ще рестартира ICE по всяко време, когато се сметне за необходимо. Един от двигателите, всъщност по-добре описан като двигатели / генератори (M / Gs), действа като генератор, който поддържа батерията заредена, а другата работи като двигател за задвижване или подпомагане при задвижването на автомобила.

Вторият режим – при по-високи натоварвания и скорости, ICE винаги работи като хибридната система използва технологии като деактивиране на цилиндрите. По този начин втория режим става малко труден, тъй като M / Gs и планетата предават фаза в и извън експлоатация, за да поддържат въртящ момент и максимална конски сили.

По принцип работи се извършва по следния начин: При прага на втори режим, и двете M / G действат като двигатели, за да дадат пълен тласък на двигателя. Тъй като скоростта на превозното средство се увеличава, някои комбинации от четирите планетни зъбни колела с фиксирано съотношение се задействат и / или се изключват, за да продължат да се умножава въртящия момент на двигателя, като същевременно позволяват на едното или другото от M / Gs да се върнат в режим генератор. Това танцуване между двата M / G и четири планетни зъбни колела продължава, тъй като скоростта и / или натоварването на превозното средство варира в условия на път и движение.

Най-доброто от двата свята – ефективно и мощно

Това е уникалната комбинация от M / G и фиксирани скорости, които позволяват на двумодовата система да функционира като изключително ефективна електронна скоростна кутия с постоянна скорост (eCVT), като същевременно осигурява стабилно умножено натоварване с механични усилия чрез комплектите с планетни предавки. Същевременно ефективното и функционално опаковане на тази система в конвенционалното тяло на автоматичната трансмисия намалява натоварването в отделението на двигателя, което иначе би възникнало при големи външно монтирани M / Gs. Всичко това се превежда в превозното средство, което е много ефективно средство за разходка с гориво, масло, Нови авточасти за MOSKVICH, при леки товари, а може да приложи пълния груб строеж на голям двигател за максимално теглене и мощност.

 

Leave a Reply