Навици, които са вредни за здравето

вредните навици

Навици, които са вредни за здравето

Без да забелязваме, правим това всеки ден. И всеки път е в ущърб на собственото си здраве. Но сега, знаейки малките недостатъци, може да поправите ситуацията.

Ето как със съветите на: http://www.interpolezno.com.

  • Гъбички по ноктите

Те съществуват като зараза още от XVIII в. , но докато в миналото е било невъзможно хората да се справят с тях, днес има множество медикаменти създадени в борба с гъбичките по кожата и ноктите. Не им се оставяйте, най-малко да заразят всичките ви нокти. Освен, че са не хигиенични, те дори развивате ноктите за маникюр.

  • Пукане на ставите

Ако искате да живеете с артрит това е ваше право. Но Министерството на здравеопазването не препоръчва насилствено да се изпукват ставите.

  • Силно разтривате очите

Това нарушава кръвоснабдяването и чувствителната кожа на очите. Плюс това, насилствено изтласквате ресничките и вредите не само на комфорта на очите, но и на здравето им.

  • Хапете устните си

Ако устните ви “се напукат”, не е нужно да ги хапете. Хигиенично червило и балсам за устни, ще ви помогнат.

  • Изтривате лицето с кърпа

Повредите на горния слой на кожата, благодарение на активното сладко триене, водят до зачервяване и лющене на кожата. Това не е по-благоприятно от ефекта да оставите някоя капчица вода да изсъхне естествено по кожата ви.

  • Изрязване на кожичките

Неправилната техника по поддръжка на педикюра води до появата на врязан нокът, който прави болезнено не само ходенето, но и за цялото тяло.

  • Пиенето на кафе на празен стомах

Въпреки, че кафето ускорява метаболизма, приемането на кофеин на празен стомах предизвиква гастрит и пептична язва.

  • Козметика само за нощта.

Какво да кажем за лицето, което ще видите в огледалото на следващата сутрин. Ако не ни вярвате, че козметиката се ползва и денем и нощем, то вгледате внимателно в огледалото.

  • Измиване на косата ежедневно

Това е не само неприятно за космените фоликули, но и нарушава естествения стимулант отговорен за отделянето на себум.

  • Неправилната поза

Силно се огъвате на работната маса, сядате с крак връз крак всеки път. Всичко това увеличавате риска от остеохондроза и главоболие.

Тези 10 навика, които повечето от нас имат и несъзнателно правят в ежедневието са само малка част на вредните неща, които допускаме всеки ден. Помислете над тях и избягвайте по възможност, за да не е прекалено късно утре. Научете и няколко здравословни навика за всеки ден от тук: http://www.interpolezno.com/12-zdravoslovni-navika.

 

 

 

Leave a Reply