Ъпгрейд на дома – започнете с изхвърляне на всички стари мебели

изхвърляне на всички стари мебели

Ъпгрейд на дома – започнете с изхвърляне на всички стари мебели

Не е толкова лесно да се поддържа ред, когато източниците на разстройството са разпръснати из цялата къща. Затова е по-добре да локализирате “мръсните” неща.

Например, по-добре е да инсталирате тоалетната за котки – далеч от погледите на любопитни очи и купата за храна на домашните любимци в кухнята, а не в коридора.

С obshtini.com може да стартирате своя проект.

Концентрирайте проблемните зони на едно място

Съберете всички домашни растения в една или две точки, а след това ще бъде много по-лесно и по-бързо да се грижи за тях.

Ако е възможно, направете един ъгъл в килера за съхранение на почистващи препарати – прахосмукачка, метли и лопати, бърсалка и кофа. Наблизо, подредете място за съхранение на кутия с инструменти. Минимизирайте броя на контейнерите и ги премахнете от видимите места. Използвайте за целта obshtini.com.

Цветята са друг неизбежен източник на мръсотия.

Разлята вода, разпръсната земя, паднали листа – всичко това изисква почистване и отнема време. Съберете всички домашни растения в една или две точки, а след това ще бъде много по-лесно и по-бързо да се грижите за тях.

Елиминирайте дразнителите

Ако срещнете едни и същи проблемни области всеки път, когато почистите, помислете какво можете да направите, за да ги поправите. Завийте и залепете нещо, което постоянно се клати, виси и пада. Премахнете това, което привлича вниманието и предизвиква объркване. Ако имате много стари и повредени мебели на едно място, от които вече нищо не става, вижте за извозване на стари мебели в Столична община.

Боклуците върху шкафовете също е по-добре да отстранявате. Те не само изглеждат непривлекателни, но и натрупват много прах и отрицателна енергия.

Ако вместо редовно интензивно почистване, полагате всички усилия да сведете до минимум броя на мръсните места и източниците на объркване. Скоро ще се изненадате колко скъпоценно време сте прекарали, за да подредите нещата!

Leave a Reply