Как да изберем правилната рамка за очила

admin      0    413 Views

Как да изберем правилната рамка за очила

В избора на рамки за очила, често пъти много от нас се фокусират единствено над формата на лицето. Това не е най-доброто решение!

BRANDSOUTLET – правилният подбор на рамки за очила

С избора на очила – особено тези, които са предназначени за корекция на зрението – трябва да се подхожда с голяма грижа. Те ще трябва да се носят значително по-често от любимия пуловер или маратонки, а неправилно съчетаният чифт може да ви изправи пред редица проблеми. Сред тях са постоянен дискомфорт и дори главоболие.

Експертите по избор на очила от Brandsoutlet дават някои насоки в това, какво да търсите и как да намерите правилния модел онлайн.

Тук ще узнаете как да не се бъркате формата на рамката.

За размера на рамки за очила

Най-важното в избора на очила е правилно избраната рамка!

Първата стойност е ширината на отвора за обектива. Втората стойност е ширината на моста, третата е куката за ухо.

Трудно е да се говори за стандартни размери в контекста на очилата: ситуацията тук не е толкова проста, като например при размерите дрехи. Но е напълно възможно да се определят диапазоните за всеки размер. Може би диапазонът за най-стандартните S (определян от ширината на лещата), а тя от своя страна варира от 44 до 48 милиметра. Към този размер обикновено се прикачва мост с дължина 18–19 милиметра и кука за уши 144–146 милиметра.

Това са, разбира се, усреднени параметри, така че не трябва да се фокусирате само върху тях. Все пак никой не е забравил, за големи носове или тесни очи. В такива случаи селекцията става по-трудна.

От гледна точка на класическите правила за подбор, рамката не трябва да излиза далеч отвъд лицето (с изключение на някои форми, създадени само, за да се излезе извън предната рамка). Горната част на рамката трябва или да подчертае веждата, или да я затвори с една трета.

Когато стъклата седят неправилно, веждите обикновено или се скриват от ръба, или попадат в окуляра. Така не изглежда много балансирано, но в наше време, честно казано, на тези правила не обръща голямо внимание.

Що се отнася до мостовете (преградите на носа), има два вида. В единият момент между носа и ръба не трябва да има пролука. В другият се оставя пространство между очилата и носа.

За хора със стандартните носове и овални лица, пасват всички видове рамки. За хората с малки или кръгли лица, по-адаптивни са рамки за очила с едва забележим или никакъв преход.

За правилната форма на рамка за очила

Ако говорим за избора на форми, правилата са доста прости: кръгло лице – ъглови очила, квадратно лице – кръгли и т.н. По принцип формата на очилата трябва да изравнява така наречените недостатъци на лицето и да подчертава силните страни. Точно както в грима и дрехите.

Ако говорим за очила за постоянно носене или за корекция на зрението, най-важното е да почувствате напълно рамката върху себе си по време на поставяне. Може да обърнете главата си и да видите дали очилата са удобни за носене. Обърнете внимание, особено в местата на куката за уши.

Цвят на рамки за очила

Малко по-трудно да се говори за цвят. Разбира се, има всички видове различни цветове “пролет”, “зима” и други подобни. Ясно е, че за човек с много светла кожа и коса е подходящи нюанси са в топло кафяво.

Често хората се спират на черно, кафяво, максимално сиво. Да, това е класиката. Не по-малко гъвкави са нюансите на костенурка и кехлибар. Практиката показва, че тъмното вино се съчетава добре с почти всеки гардероб. Ясни ацетатни и прозрачни сиви са също напълно случайни и светли цветове.

Като цяло темата за цветята е много индивидуална. Може да се спрете и на комбинация от допълващи се цветове, но може, да направите фокус върху очила, заради цвета.

Клиентите, особено младите хора, все по-често избират универсални правоъгълни рамки и обръщат все по-голямо внимание на рамката за очила. Сред момичетата лидерът все още остават различни вариации на форма на очите котка, сред момчетата – ъглови или с леко брутални рамки.

BRANDSOUTLET и Gate.BG Ltd, компютърна компания ви пожелават да се наслаждавате докато пазарувате!

Leave a Reply