5 мобилни идеи за интериора на малкото жилище

5 мобилни идеи за интериора на малкото жилище

Днес много хора живеят в малки жилища, други се примиряват с квартирата, а трети трябва да делят един покрив с по-старото поколение.

Всичко това събужда много въпроси, изнервя хората и дори потиска.

Как да се справим с неудобствата от малките помещения и как да освежим интериора без много разходи. Предлагаме ви да започнете с фирма за изхвърляне на стари мебели и да се пренесете към следните съвети:

  1. Малък дом с малка наличност – колкото по-обрана и многофункционална е мебелировката в малкия дом, толкова повече място ще имате. Подбирайте малки, ефективни и практични вещи, а когато избирате мебели стремете се те да са многофункционални. Така например дивана в хола, може да е разтегаем и да служи като спалня, за извънредни гости. Много от моделите се продават и с допълнителна приставка на шкаф за спалното бельо. Последният е изключително практичен за малките домове, защото помества много одеяла и възглавници.
  2. Рамка от картина – старата рамка от картина или гоблен може да свърши прекрасна работа за органайзер в дома. Такава вещ може да е от полза в детската стая, за окачване на учебната програма или други неща, напомнящи на децата, кое, кога и как да бъде свършено.
  3. Калъф за списания – всички имаме купища списания и вестници в дома, но за малките пространства те се превръщат в голям проблем. Направете им допълнителна поставка под самата маса. За целта вържете за краката на масата голямо парче плат, подобно на хамак и редете там. Друг вариант е да ушиете джоб/чанта, която да окачите на стената.
  4. Малката кухня – спестете от плота за готвене, като окачите приборите на стената. В много от модерните кухни днес се предлагат окачени сушилки, които се монтират на тавана и само с протягане на ръката може да докачите чаша или прибор, които ви е необходим. В случай, че нямате средства да си позволите подобно удобство, то може и сами да си го направите. Консервна кутия от доматено пюре, например може да върши работа на поставка за прибори.
  5. Електроуредите в дома – за малкият дом и малката кухня най-практични са уредите две и три в едно. Така, вместо да купувате отделно пасатор, миксер, блендер и т.н. може да ги закупите в един уред. По същия начин може да намерите разумни и практични решения за всеки уред в дома.

Leave a Reply