Два вида гръбни пръскачки

Radko      0    580 Views

Два вида гръбни пръскачки

Градинската техника и инструменти също се развиха осезателно откъм функционалност и възможности за професионалистите градинари, но и за собствениците, които сами се грижат за градината си. В този текст ще разгледам с какво това развитие промени ситуацията с гръбните пръскачки, които се използват в градинското пространство.

Със сигурност една от големите промени е появата на пазара на моделите електрически пръскачки. За разлика от ръчните пръскачки, те не отнемат толкова много енергия от човека, който работи с тях и създават условията за пръскане на зеленчукови градини, овошки, лоза, много по-ефективно. В зависимост от акумулаторната система, те могат да пръскат неспирно от 2 или 3 до цели 7 или 8 часа. Разбира се това нещо се проверява преди избора на конкретния модел.

Не че класическите ръчни пръскачки са остарели, напротив. При тях също се наблюдава подобрение откъм ергономичност, възможност за избор на леки и по-големи пръскачки. Така че в зависимост от какви потребности имате в градината или на полето, можете да изберете различен модел. Разликата е, че електрическите пръскачки осигуряват по-голям КПД при по-големи площи и там където се изисква по-голям размах. Докато ръчните са за традиционните градинари и земеделци, които добре познават особеностите на по-малките площи.

Освен в селското стопанство и градинарството, електрическите и ръчните пръскачки могат да се ползват и за обезпаразитяване на различни сгради, но градски пространства и други места, където това е необходимо. Разбира се при работа с пръскачката е необходимо да се вземат нужните мерки за безопасност, не само за работещия, но и за околните, които може да се случат на пътя на пръскането.

Пръскачките днес се изработват от здрав материал, удобни са за работа и са диференцирани според потребностите на работещите с тях. В този смисъл, можете да се интересувате от спецификациите на моделите гръбни пръскачки, според литража, според филтрите, и конкретните данни, които са съотносими към вашата работа.  Само тогава ще знаете, че сте направили правилния избор.

Leave a Reply